Cine este românul considerat cel mai bun fasificator de bani de plastic din lume. A fost prins după 6 ani, iar super-leul lui i-a păcălit până și pe specialiști!

.

Un bărbat de 52 de ani, considerat cel mai mare falsificator de bani de plastic din lume, a fost prins în sfârșit, după 6 ani de căutări. Bancnotele falsificate de el au păcălit până și sistemele de recunoaștere ale băncilor!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI

Timp de 6 ani, peste 1, 7 milioane de lei falsificate au circulat pe piață, în bancnote de 100 de lei. Creierul operațiunii este un bărbat în vârstă de 52 de ani, pentru performanța căruia s-au deplasat la București până și agenții Europol, bancnotele falsificate de el fiind aproape de perfecțiune.


Acum, trei persoane sunt acuzate de DIICOT pentru falsificarea și plasarea pe piață a banilor falși, procurorii și polițiștii descoperind într-o casă din București au găsit un laborator cu imprimante și materiale de cea mai bună calitate. Creierul întregii operațiuni este un bărbat condamnat pentru furt în anii 90, iar bancnotele create de el i-au uimit până și pe experți, scrie digi24.

Citește și:Fiul lui Lucian Mândruță, suspect de COVID-19: ‘Dureri de cap. Grețuri, tot tacâmul. Și cam jumătate din simptomele de coronavirus’


Cele mai bune falsuri din istorie

De obicei, bancnotele false obișnuite sunt de o calitate îndoielnică, fiind ușor de recunoscut – începând cu hârtia și încheind cu culorile bancnotei, care nu corespund -, însă banii creați de bărbatul de 52 de ani aproape ating perfecțiunea.

„Liderul grupului îi coordona pe ceilalți, avea rolul de a procura materiale și instrumente necesare. Într-un intervat scurt a produs cele mai bune falsuri din istoria României, a devenit cel mai bun falsificator de bancnote din plastic din lume. DIICOT și poliția au desfășurat activități de monitorizare a fenomenului de contrafacere, iar ca urmare a calității reproducerii, acestea fiind din polimer, fals aproape imposibil de sesizat pentru cei care intrau în contact cu banii, din acest motiv a fost denumit, generic, super-leu', a declarat Mihaela Porime, procuror DIICOT.


Citește și: De ce a murit Emil Gabor, tatăl Ramonei și al Monicăi ex Columbeanu. Bărbatul s-a stins în sărăcie, iar acum câteva luni făcea declarații sfâșietoare: „Doctorii mi-au dat vreo 9 diagnostice…'


De ce nu a fost prins timp de 6 ani

Se presupune că, în ultimii 6 ani, bărbatul și acoliții săi au falsificat în imprimeria clandestină 1,7 milioane de bancnote. Prinderea lor a durat atât de mult deoarece, spre deosebire de escrocii de rând, aceștia nu cumpărau produse scumpe, ci doar apă sau alte obiecte ieftine, iar restul pe care îl primeau reprezenta câștigul lor. Mai mult, capul rețelei și iubita lui intrau doar în magazinele mici și le alegeau pe cele fără camere de supraveghere. Mai mult, aceștia nu plasau niciodată mai multe hârtii în același loc, dar în timp au comis alte greșeli, care au dus la arestarea lor


Capul rețelei de falsificatori a fost condamnat pentru furt, în anii 1990, iar iubita lui a fost prinsă în anii 2000, după ce a falsificat documente oficiale. Cea de a treia persoană nu este cunoscută cu antecedente penale. Cei trei suspecți au fost reținuți și vor fi duși în fața judecătorului cu propunere de arestare.

Citește și: Brigitte Pastramă și-a dat fiul afară din casă! Robert Sfăt, noi acuzații la adresa mamei sale: „Am ajuns să dorm pe preș'

Foto: Profimedia