Cine este Maria Branyas Morera, cea mai bătrână persoană din lume. Are 115 ani și scrie singură pe Twitter: „Viaţa nu este eternă pentru nimeni”

 Dumba Gabriela
.

Cine este Maria Branyas Morera, cea mai bătrână persoană din lume. Maria Branyas Morera are 115 ani și este cea mai bătrână persoană din lume! Maria a trăit două războaie mondiale, războiul civil spaniol, pandemiile de gripă din 1918 şi COVID. Născută în California, Maria a devenit cea mai în vârstă persoană în viaţă din lume, după moartea lui Lucille Randon, în vârstă de 118 ani.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Cine este Maria Branyas Morera, cea mai bătrână persoană din lume. O străbunică din Spania în vârstă de 115 ani, născută în Statele Unite, este probabil decana de vârstă a planetei, a declarat un consultant al Guinness World Records, după ce călugăriţa franceză cunoscută ca sora André, care deţinea acest titlu, a încetat din viaţă la vârsta de 118 ani, potrivit France 24 și RFI.

maria-branyas-moreramaria-branyas-morera

Cine este Maria Branyas Morera, cea mai bătrână persoană din lume

Morera s-a născut în San Francisco la 4 martie 1907, la un an după ce părinţii ei s-au mutat din Spania în SUA. Familia ei s-a întors în Spania opt ani mai târziu, stabilindu-se în Catalonia. De atunci, Morera a îndurat momente definitorii la scară mare şi mică.

Tatăl ei a murit de tuberculoză pulmonară în călătoria peste Ocean din SUA în Spania. Traseul a fost ocolit, din cauza Primului Război Mondial, aşa că nava a trebuit să treacă prin Cuba şi Azore, îşi amintea odată Morera.

În 1918, pandemia de gripă spaniolă a început să cuprindă lumea. Apoi, când Morera avea 29 de ani, a izbucnit războiul civil spaniol, lăsând-o cu ceea ce ea a rezumat drept „amintiri foarte proaste'. La scurt timp a urmat al Doilea Război Mondial.

Morera şi-a întemeiat o familie cu soţul ei, un medic catalan pe nume Joan Moret, care i-a dăruit trei copii. Are 11 nepoţi şi 13 strănepoţi, potrivit news.ro.

Citește și: Leo de la Strehaia a suferit un accident vascular cerebral în închisoare. Mesajul mamei sale: „Să vă rugați pentru copilul meu! Au zis medicii că…’

Citește și: Cum au fost surprinși Oana Zăvoranu și Alex Ashraf împreună, după zvonurile despărțirii. Ce gest neașteptat a făcut actrița față de soțul ei, în public

Are 115 ani și scrie singură pe Twitter

În ziua nunţii cuplului, după ore în care l-au aşteptat, au aflat că preotul lor a murit pe neaşteptate. La biserică nu era niciun telefon cu care să cheme un alt preot, aşa că familia a fost nevoită să caute altă biserică.

Morera a îmbrăţişat şi progresele tehnologice. Ea foloseşte un dispozitiv voce-text şi Twitter pentru a păstra legătura cu cei dragi.

„Viaţa nu este eternă pentru nimeni', a scris ea pe Twitter în ziua de Anul Nou. „La vârsta mea, un an nou este un cadou, o sărbătoare umilă, o călătorie frumoasă, un moment de fericire. Să ne bucurăm de viaţă împreună”. 

Maria Morera, sărbătorită la azilul în care locuiește de 20 de ani

Maria Branyas Morera locuieşte de 20 de ani la căminul de bătrâni Santa Maria del Tura din oraşul Olot, situat în nord-estul Spaniei. Instituţia a anunţat că va găzdui zilele următoare o mică petrecere' cu uşile închise pentru a sărbători acest eveniment foarte special' .

„Este sănătoasă şi continuă să fie surprinsă şi recunoscătoare pentru atenţia pe care aceasta… a generat-o', a transmis instituția.

Fiica cea mai mică a centenarei, Rosa Moret, în vârstă de 78 de ani, a atribuit starea bună de sănătate a mamei sale genelor' ei. „Nu a mers niciodată la spital, nu a avut niciodată nimic rupt' , a declarat miercuri Rosa Moret la televiziunea regională catalană, potrivit alephnews.ro.

foto: Twitter/Branyas Family, Wikipedia

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton