Cine este Lisa Montgomery, prima femeie condamnată la moarte în SUA, în ultimii 67 ani. Are o poveste de viață șocantă!

 Dumba Gabriela
.

Lisa Montgomery, prima femeie condamnată la moarte în SUA în ultimii 67 de ani, are o poveste de viață șocantă, iar fapta pentru care a fost executată este desprinsă din filmele de groază.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Statele Unite au executat-o, în primele ore ale zilei de 13 ianuarie, pe Lisa Montgomery, singura femeie care era printre condamnații la moarte ai guvernului federal, transmite Reuters. Aceasta a fost prima oară, din 1953 și până acum, când o condamnare la moarte a unei femei a fost pusă în aplicare la nivel federal.

News Archive – Dec. 18, 2004News Archive – Dec. 18, 2004

Execuția a avut loc după ce Curtea Supremă a decis contra unei decizii de amânare, în condițiile în care la mai multe instanțe federale s-au dus bătălii juridice pentru viața lui Montgomery. În vârstă de 52 de ani, femeia trebuia să fie executată inițial marți, cu o injecție letală cu fenobarbital, la închisoarea Terre Haute din Idiana.

Kelley Henry, avocatul lui Montgomery, a spus că aceasta era bolnavă mintal, a suferit abuzuri îngrozitoare în copilărie și a avut o reprezentare slabă la proces.

Citește și:

Drama lui Alain Delon: la 4 ani a fost abandonat de părinţi, iar cei adoptivi au murit la scurt timp

Drama lui Keanu Reeves. Și-a pierdut copilul și iubita la un an şi jumătate diferenţă

Drama neștiută a lui Tippi Hedren, actriţa din „Păsările”: „Alfred Hitchcock m-a hărţuit sexual!”

Ce faptă îngrozitoare a făcut Lisa Montgomery

Lisa Montgomery a fost condamnată în 2007, în Missouri, pentru că a răpit-o și a sugrumat-o pe Bobbie Jo Stinnett, însărcinată în opt luni. Montgomery i-a tăiat pântecul lui Stinnett și i-a scos copilul. Avea de gând să declare că bebelușul este al ei, însă a fost arestată imediat și copilul a fost înapoiat familiei, citează hotnews.ro.

Cele două s-ar fi cunoscut online grație dragostei comune pentru câini. Montgomery a mers, aparent, să cumpere un cățelul, dar odată ajunsă în casă, a atacat-o pe Stinnett și a sugrumat-o cu o sfoară.

Câteva dintre rudele lui Stinnett au mers în la penitenciar pentru a asista la execuția lui Montgomery, potrivit Departamentului pentru Justiție.
La începutul procedurii, întrebată de femeia-gardian care punea în aplicare pedeapsa capitală dacă are are ultime cuvinte de spus, Montgomery a răspuns cu voce slabă că nu, potrivit reporterului care a îndeplinit funcția de martor mass-media.

Lisa Montgomery a fost abuzată în copilărie

Conform The Guardian, Lisa a fost victima abuzului sexual încă de la vârsta de trei ani. Apropiații povestesc că stătea așezată în pat lângă sora sa vitregă, Diane, în timp ce aceasta, care avea doar 8 ani, era violată de bărbatul care se presupunea că trebuie să aibă grijă de ele.

Totul s-a înrăutățit când, la vârsta de 11 ani, a început să fie abuzată în mod regulat de tatăl ei vitreg, un bărbat dependent de alcool și foarte violent cu toți membrii familiei.

Jack era atât de hotărât să aibă parte de momentele cu micuța Lisa încât a construit o cameră special pentru fată în apropierea locuinței lor. Avea propria intrare, astfel încât venea și pleca când dorea.

Pe lângă violurile repetate, copila era supusă și unor ritualuri bizare. Ea le-a povestit celor dragi că adesea tatăl vitreg folosea o pernă cu care încerca să o sufoce.

Familia a supus-o la chinuri și abuzuri inimaginabile

În ciuda faptului că Lisa Montgomery s-a opus cât a putut, încasând bătăi crunte, țipetele ei nu răzbeau din camera ascunsă bine în pădure de către călăul său. În unul dintre clipele când s-a împotrivit, bărbatul a lovit-o foarte tare cu capul de podeaua din beton și a suferit leziuni cerebrale traumatice, încă vizibile câteva decenii mai târziu.

Într-o zi, s-a întâmplat ca mama ei să intre în cameră în timp ce Lisa era agresată de soțul ei. A fost atât de supărată încât a adus o armă și a pus-o la tâmpla fiicei sale. 'Cum mi-ai putut face asta?', i-a zis ea.

În timp, abuzul s-a extins. Tatăl vitreg și-a invitat prietenii să profite de ea, iar mama ei nu a ezitat să se implice. Potrivit sursei citate, părintele vindea trupul copilei de fiecare dată când avea nevoie de serviciile instalatorului sau ale electricianului, citează a1.ro.

foto: Profimedia, scotsman.com, YouTube

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton