Cine este Alexandru Rafila, medicul care ne aduce vești despre evoluția pandemiei de coronavirus. Din anul 2000 a activează ca medic primar în specialităţile de medicină de laborator

 Oana Popoiag
.

Una din cele mai vizibile personalități în România în plină pandemie de coronavirus, ale cărei sfaturi sunt literă de lege pentru o țară întreagă, este Alexandru Rafila. Activitatea sa în domeniul sănătății este una colosală, medicul fiind Președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

Pe lângă Raed Arafat și Adrian Streinu-Cercel, în plină pandemie de coronavirus se remarcă în spațiul public Profesor Doctor Alexandru Rafila. Zilnic aflat în contact cu evoluția COVID-19 în România, acesta are numeroase intervenții la posturile TV pe subiect, iar expertiza sa este una vastă.

Sfaturile sale legate de evoluția pandemiei și de măsurile de protecție cele mai eficiente sunt atent urmate de români și fiecare intervenție a sa aduce o informație importantă.

Cine este Alexandru Rafila

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai apreciaţi microbiologi români, Alexandru Rafila este Președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății. În decembrie 2019, Alexandru Rafila a primit titlul de DOCTOR HONORIS CAUSA din partea Universitații de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu' Cluj-Napoca.

Așa cum se precizează pe site-ul Societății Române de Microbiologie, Prof. Dr. Alexandru Rafila este şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila' şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase 'Matei Balş' din Bucureşti. A absolvit facultatea în 1987 şi şi-a obţinut titlul de doctor în medicină în 2004.

Din 2000 a activat ca medic primar în specialităţile de medicină de laborator / microbiologie şi sănătate publică. A fost directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi a deţinut funcţiile de Secretar de Stat pe probleme de asistenţă medicală şi sănătate publică, fiind şi în repetate rânduri consilier personal al Ministrului Sănătăţii pe problema politicilor de sănătate.

Alexandru Rafila a estimat când putem ieși din case

Alexandru Rafila a precizat la începutul lui aprilie data când ar fi posibil ca românii să iasă din casă, declarând totodată că unele măsuri vor rămâne în vigoare.

Întrebat când am putea să ieșim din casă, Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie a declarat: 'Eu cred că după data de 15 mai. Dar atenție, nu distanțarea socială să nu mai fie necesară, o reducere a măsurilor legate de distanțarea socială, dar multe din elementele, de exemplu organizarea de mari manifestări, vor fi probabil pentru mai mult timp în vigoare.'

Alexandru Rafila: 'Vaccinul antigripal va preveni co-infecția, în toamnă sau iarnă, cu gripal și noul coronavirus'Alexandru Rafila: 'Vaccinul antigripal va preveni co-infecția, în toamnă sau iarnă, cu gripal și noul coronavirus'

Foto: Hepta, Libertatea, captură video Antena 3

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton