Ceaiul de obligeană ține locul unei pungi cu medicamente! Vindecă peste 100 de boli

 Dumba Gabriela
.

Greu de crezut și poate chiar subiect de amuzament pentru unii, dar specialiștii recomandă ceaiul de obligeană pentru o mulțime de boli gastrice și nu numai. Despre ceaiul de obligeană, specialiștii spun că ar vindeca peste 100 de boli. „Licoarea magică' este un remediu excelent și pentru calmarea sistemului nervos.

Obligeana face parte din familia Araceae, originară din India. Medicina ayurvedică întrebuinţează planta în bolile de rinichi şi ficat, în reumatism şi pentru îmbunătăţirea memoriei. În China obligeana este utilizată pentru recuperarea pacienţilor cu accidente vasculare cerebrale. În medicina tradiţională este recomandată în tratamentul tulburărilor psihice şi nervoase, cum ar fi: isteria, nevrozele anxioase şi depresive, psihozele, epilepsia.

Pe prospectul ceaiului de obligeană scrie că este antispastic, stimulent al secreţiilor gastro-intestinale, coleretic, eupeptic, sedativ, tonic nervos, îmbunătăţeşte memoria, uşor hipnotic, antiepileptic, iar extern contribuie la reducerea disconfortului care apare la nivelul aparatului osteo-articular.

Ceaiul de obligeană este recomandat pentru îmbunătățirea digestiei și pentru reducerea spasmelor ce pot apărea la nivelul tubului digestiv și al căilor biliare.

Totodată, ceaiul de obligeană reprezintă un excelent remediu natural, utilizat cu succes în stimularea secreţiilor gastrointestinale şi ca diuretic cu eliminare de acid uric.

Ceaiul de obligeană calmează sistemul nervos şi ajută în tratarea balonărilor, artritei, diareei, anemiei, ulcerului stomacal, hiperacidităţii gastrice şi stărilor de greaţă şi vomă. Este foarte eficient în cazul sângerărilor uşoare intestinale.

Obligeana este foarte utilă, în cazul cancerului, după extirparea tumorilor maligne. Are cel mai bun efect după cancerul la colon sau cel cu extindere spre ficat, pancreas, splină, uter, plămâni şi sân.

Obligeana se foloseşte, în fitoterapie, pentru epilepsie, şocuri emoţionale, insomnii, coşmaruri, depresii, anxietate şi în alte tulburări psihice.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton