Ce se întâmplă în organismul tău după ce ai slăbit 5 kilograme

 Raiciu Adriana
.

Nici nu trebuie să mai spunem că este dificil să pierzi în greutate, mai ales când sunt atât de multe tentații în jur și nu există ambiție. Însă, dacă reușești totuși să scapi de kilogramele în plus, vei observa o schimbare pozitivă în corpul tău. Iată ce se întâmplă, de fapt, în organismul tău după ce ai slăbit 5 kilograme.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Fie că vrem să lucrăm intens pentru corpul de vară, fie ne gândim serios că ar fi mai bine să ducem un stil de viață cât mai sănătos, momentul decisiv este abia atunci când începi să pui totul în practică. Găsești diferite diete, începi să faci sport, te gândești să ceri ajutorul unui specialist, însă cel mai important lucru este ambiția. Dacă ajungi în punctul în care să te gândești că îți poți controla corpul, vei reuși să ai și primele rezultate.

Astfel, deja după primele kilograme date jos, în corpul tău se vor produce schimbări semnificative. Iată ce se întâmplă, de fapt, în organismul tău după ce ai slăbit 5 kilograme.

Citește și: Alimente energizante care nu îngrașă.Ce poți mânca dacă ești la dietă

Citește și: Alimente bogate în fibre.De ce trebuie incluse în orice dietă

Citește și: Dieta pentru îngrășat.Ce și cum trebuie să mănânci dacă vrei să te îngrași

Citește și: Piramida alimentelor.Care sunt grupele de alimente pe care trebuie să le consumăm

Ce se întâmplă în organismul tău după ce ai slăbit 5 kilograme

Nu trebuie să slăbești zeci de kilograme pentru a avea rezultate vizibile. Totuși, dacă ajungi să dai jos 5 kilograme, vei observa faptul că celulele tale adipoase se vor micșora.

„Pe măsură ce corpul tău începe să extragă energie din celulele tale adipoase pentru a compensa energia din alimentele pe care nu le consumi, acestea se vor micșora', spune dr. Mike Roussell, PhD, co-fondator al Neuro Coffee.

De asemenea, faptul că vei reuși să scapi de kilogramele în plus îți va ține sub control glicemia. „Mâncarea mai puțină și efortul mai mult va crea o sensibilitate mai mare la insulină, ceea ce permite organismului să controleze și să stabilizeze mai bine nivelul zahărului din sânge', spune Roussell. Menținerea nivelului de zahăr din sânge te poate ajuta să eviți senzația de foame.

Metabolismul este motorul care conduce la arderea caloriilor, iar atunci când o să începi să slăbești, vei vedea că rata metabolică va scădea. Asta se va întâmpla deoarece corpul tău va avea nevoie de mai puține calorii pe zi pentru a menține funcționarea corpului. „O persoană de 100 de kg care pierde cinci kilograme va avea un impact metabolic mai mic decât o persoană de 50 de kg', explică Roussell. „Dacă reduci caloriile și crești exercițiile fizice, totul se schimbă din nou. Schimbările mai lente, mai graduale vor avea un impact mai puțin negativ asupra metabolismului tău'.

De asemenea, într-un studiu publicat în Nutrition Research, cercetătorii au descoperit că pierderea în medie a șase kilograme a scăzut inflamația prin reducerea producției de proteine proinflamatorii. Totodată, a îmbunătățit funcția sistemului imunitar și așa vezi clar ce se întâmplă cu corpul tău după ce ai slăbit 5 kilograme, notează CaTine.ro

sursă foto- Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton