Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei cafea pe stomacul gol

.

Din păcate, extrem de mulţi oameni preferă să sară peste micul dejun şi savurează cafeaua pe stomacul gol. Lucru deloc indicat de medici. Cei mai mulţi susţin că lipsa timpului este principalul motiv pentru care sar peste cea mai importantă masă a zilei. În schimb, îşi fac timp pentru porţia zilnică de cafea.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

‘Când bem cafea pe stomacul gol poate apărea senzaţia de durere, arsură în capul pieptului, senzaţia de vomă, greaţă. În timp creşte riscul apariţiei gastritei, ulcerului, creşte riscul colicilor, a sindromului colonului iritabil. Băutul cafelei pe stomacul gol poate influenţa negativ şi aparatul cardio vascular. Apar mai des palpitaţiile, variaţiile de tensiune, senzaţia de sufocare’ a exlicat Ruxandra Constantina, medic apifitoterapeut.


Conform studiilor de specialitate, dacă vei bea cafea pe stomacul gol te vei confrunta cu dureri, arsuri la stomac, stări de greaţă, care în cele din urmă pot duce către ulcer, reflux gastroesofagian sau chiar sindromul colonului iritabil.

În timp ce unele persoane au aceste simptome, este posibil ca altele să nu le aibă deloc, iar din acest motiv e important să observi modul prin care organismul tău reacţionează când bei cafea fără să mănânci înainte. Specialiştii recomandă să bei maximum două căni de cafea pe zi, potrivit elle.ro.  


O simpla ceasca de cafea pe stomacul gol este un adevarat soc pentru organism.

Cafeaua, o sursă de antioxidanți

Daca vreti sa va bucurati in continuare de savurarea bauturii favorite, este cazul sa faceti cateva schimbari.

Cafeaua este o sursa importanta de antioxidanti foarte eficienti in prevenirea unor boli maligne cum ar fi cancerul de colon. Nimeni nu contesta asta.

Citește și: Culiță Sterp a jignit-o pe Alexandra Stan, la Survivor: „Avem câteva specimene…

Citește și: Tachinări între Alexandra Stan și Zanni, la Survivor: „Dorm în același pat în fiecare seară, se ceartă în fiecare zi. Se iubesc


Citește și: Cine este Ana Porgras, noua concurentă din echipa Faimoșilor, la Survivor

Proprietatile antioxidante ale cafelei sunt rezultate ale acidului chlorogenic (CGA), ce se gaseste de asemenea in fructe (si despre care se crede ca aduce anumite beneficii asupra sanatatii cum ar fi prevenirea diabetului.

Totusi, intrebarea „este cafeaua sanatoasa sau nu?’ este discutabila si destul de des pusa mai ales de catre adevaratii iubitori ai cafelei. O alta intrebare ce sta pe buzele multor iubitori ai cafelei se refera obiceiul de a consuma cafea pe stomacul gol dimineata, este sau nu sanatos?


Cum spuneam, cafeaua este o sursa nemaipomenita de antioxidanti, gratie acidului chlorogenic din compozitie. CGA-ul incetineste timpul de absorbtie al zaharurilor din alimente, mentinand constanta glicemia, ceea ce impiedica aparitia senzatiei de foame.


De asemenea, inhiba procesul de transformare a glucozei serice in tesut gras, regleaza activitatea sistemului nervos, reducand reactivitatea la stres si accesele de foame paroxistica. Acidul chlorogenic impiedica inflamarea tesuturilor adipoase, inhiband astfel formarea celulitei.

In ciuda beneficiilor aduse de cafea, aceasta devine nociva atunci cand este consumata pe stomacul gol.

O singura ceasca de cafea neagra stimuleaza secretia acidului clorhidric in tractul digestiv, senzatie simtita mai ales de persoanele predispuse la gastrita.

Vezi şi cu ce poți înlocui cafeaua!