Ce sancțiuni îi așteaptă pe românii care nu vor purta masca de protecție în spații închise după data de 15 mai

 Oana Popoiag
.

Ne mai despart doar trei zile de 15 mai, data la care România iese din starea de urgență, dar viața nu revine la normal. Folosirea măștilor de protecție în spațiile închise devine obligatorie, iar nerespectarea acestei reguli va atrage cu sine sancțiuni, așa cum a precizat premierul Ludovic Orban.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

15 mai este data la care românii ies din starea de urgență și pot circula liberi fără a fi nevoiți să prezinte adeverință Poliției, însă nu vor putea răsufla ușurați, întrucât pericolul reprezentat de noul coronavirus nu a trecut. Deși România nu a cunoscut o creștere masivă a numărului de cazuri, nu suntem încă pe o pantă descendentă, așa cum a menționat Ministrul Sănătății Nelu Tătaru la DIGI 24.

VIVA! de mai

Purtarea măștii de protecție, obligatorie din 15 mai. Ce sancțiuni se vor aplica dacă nu se respectă regula

Astfel, din data de 15 mai, deși România iese din starea de urgență, viața nu va mai fi la fel ca înainte, pentru o bună bucată de vreme. Din 15 mai, purtarea măștilor de protecție în spațiile închise devine obligatorie, iar nerespectarea acestei reguli va atrage cu sine sancțiuni.

Premierul Ludovic Orban a declarat la DIGI 24 că românilor trebuie să le intre în reflex purtatul măștilor în spații închise. Admițând că este o situație fără precedent, Orban a menționat că sancțiunile nu vor fi puse în aplicare din prima clipă.

'Cu siguranţă va exista în timp o sancţiune, dar cred că lucrurile trebuie să se dezvolte gradual, nu trebuie să ne apucăm să sancţionăm oamenii. Trebuie ca oamenii să se obişnuiască cu purtatul măştii şi angajatori să asigure măşti pentru personal', a declarat premierul României.

Ludovic Orban, despre măștile de protecție: 'Nu va fi necesar controlul prețurilor'

Ludovic Orban a venit cu precizări referitor la prețul măștilor de protecție, asigurând publicul că nu va fi nevoie de intervenții din partea autorităților pentru reglarea prețurilor.

'Nu cred că va fi necesar controlul preţurilor. Noi am căutat să dăm drumul producţiei de măşti chirurgicale, cu trei pliuiri, acelea oferă protecţie de 80 la sută. Deja avem 23 de producători autorizaţi care au crescut capacitatea de producţie zilnică. Ne-am organizat ca pe lângă importurile care se fac de către companiile private să asigurăm pătrunderea pe piaţă a unei cantităţi care să asigure satisfacerea cererii de măşti care va exista după data de 15', a mai spus Ludovic Orban.

Foto: Hepta

Citește și: Eroii sunt printre noi! Prof. Dr. Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD Iaşi: 'Când am aflat că niște colegi sunt în stare gravă, atunci mi-au dat lacrimile. Mi-am dat seama că și nouă ni se poate întâmpla'

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton