De ce a murit Flavia, tânăra de 17 ani care s-a prăbușit în sala de fitness. Concluziile legiștilor privind cauza morții

 Dumba Gabriela
.

Flavia, o tânără din Alba Iulia a murit, sâmbătă, după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla la o sală de fitness din oraș. Medicii legişti au stabilit că ar fi făcut infarct, la o vârstă la care astfel de întâmplări sunt de neimaginat. Sportul a făcut mereu parte din viaţa tinerei: făcuse înot de performanţă până în clasa a VIII-a.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Flavia era ştiută ca mare iubitoare de sport, fostă înotătoare de performanţă, a mers la o sală de fitness din oraş. A făcut câteva exerciții cu o bară fără greutăţi, care cântărea în jur de 20 de kg, iar la un moment dat a zis că nu mai poate să respire. A căzut din picioare şi toţi au sărit să o ajute. Chiar patronul sălii de fitness a sunat la 112 şi a venit Ambulanţa.

0flavia0flavia

De ce a murit Flavia, tânăra de 17 ani care s-a prăbușit în sala de fitness

Din păcate, atunci când a sosit Ambulanța, Flavia era deja în stop cardio-respirator. La doar 17 ani şi fără probleme de sănătate ştiute, făcuse infarct.

S-au efectuat manevre de resuscitare de mai bine de o oră, dar nu s-a putut face revenirea la viaţă„, a declarat atunci Simona Strajsan – director medical Ambulanță Alba.

Abia azi s-a stabilit cauza morţii: infarct miocardic acut.

Sunt doi paşi de făcut. Recunoaşterea de stop respirator, chemarea ajutorului specializat şi începerea manevrelor de resuscitare. 30 de compresiuni cu două respiraţii„, a mai declarat Simona Strajan.

Citește și: Ce se întâmplă cu Alina Sorescu și fetițele ei, după divorțul de Alexandru Ciucu:'Nu am o perioadă tocmai ușoară'

Citește și: Florin Dumitrescu, după ce Ștefania Pop a fost eliminată de la Chefi la Cuțite:'Ai avut un parcurs remarcabil'

Citește și: Daniela Crudu va avea o fetiță:„Am fost la doctor și…’

Flavia, tânăra care a murit în sala de fitness, era pasionată de sport

Nimeni nu înțelege ce s-a întâmplat, de fapt, cu Flavia. Adolescenta era o elevă silitoare, adora sportul și se pregătea să dea la o facultate în Cluj. A făcut înot de performanță până în clasa a VIII-a. A renunțat pentru că a vrut să se canalizeze pe învățătură.

Recent, a luat testele fizice pentru admitere la liceul militar din Alba Iulia, de unde s-a transferat în clasa a zecea la Colegiul Național Horea Cloșca și Crișan din Alba Iulia.

Colegii Flaviei sunt şocaţi. Au amenajat un altar în şcoală, unde au aprins lumânări şi au adus buchete de flori. Mulţi se gândesc dacă nu s-ar fi putut fi făcut mai mult în primele secunde pentru a-i salva viaţa fetei. Specialiştii spun că, în astfel de situaţii, intervenţia celor din jur face diferenţa între viaţă şi moarte.

A făcut înot, făcea şi acum, dar nu de perfomanţă, era o fire sportivă, dinamică. O elevă, liniştită, muncitoare, dedicată stiudiului, doar cuvinte de laudă despre ea, a declarat Valer Cerbu – director colegiu național Horea Closca și Crișan pentru observatornews.ro.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au precizat, pentru Agerpres, că în cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton