Câte sarmale putem mânca de Crăciun fără să ne îngrășăm. Sfaturile nutriționistei Mihaela Bilic

.

Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar gîndul la excesele culinare ne sperie pen mulți dintre noi – de aceea Mihaela Bilic ne sfătuiește câte sarmale putem mânca de Crăciun fără să ne îngrășăm. Iată cum ne putem bucura de mâncărurile favorite fără ca scala cântarului să se miște… prea mult.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Crăciunul și Anul Nou bat la ușă, așadar cu siguranță mulți dintre noi – și cu precădere doamnele și domnișoarele – se întreabă câte sarmale putem mânca de Crăciun fără să ne îngrășăm… Și dacă ar fi doar sarmalele! Sunt și cozonacii, și piftia, și fripturile… Iată însă că nutriționista Mihaela Bilic ne asigură că putem depăși această perioadă mâncând de toate, fără să facem însă excese.

Mihaela Bilic – câte sarmale putem mânca de Crăciun

În perioada următoare, tentațiile alimentare vor fi mari, deoarece la noi, la români, de Sărbători, ospețele sunt pantagruelice și fiecare pune pe masă tot ce are mai bun. Din nefericire, tot ce este bun și îngrașă pe măsură, așadar riscăm să intrăm în noul an cu niște kilograme bune. Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit, pentru PRO TV, cum și mai ales ce putem mânca de Crăciun fără să ne îngrășăm.


Citește și: Mihaela Bilic a dezvăluit cum a slăbit fără dietă: „Mă în­gră­șasem din cauza unor tratamente hormonale!'

Citește și: Cauza principală a obezității nu este zahărul! Mihaela Bilic dezvăluie inamicul siluetei

Citește și: Cum să scapi ușor de grăsimea de pe abdomen. Dieta propusă de Mihaela Bilic

Citește și: De ce nu mai pune Adelina Pestrițu poze cu fetița ei: ‘Împreună cu Virgil am decis…

Citește și: Cum arată fratele Roxanei Ciuhulescu. Felix e mai înalt decât ea:A avut grijă de mine mereu


  • Patru bucăți de sarmale (280 de calorii ) cu o lingură de varză și o felie de mămăligă (de mărimea unei felii de pâine sau a unei palme. Mămăliga și pâinea au circa 80 de calorii/felie);
  • 150 grame de friptură (circa 250 de calorii);
  • Patru cârnăciori de mărimea degetului mare (circa 350 calorii) cu trei linguri de garnitură – piure de cartofi (80 calorii);
  • Două polonice de ciorbă, adică un bol cu diametrul de 15 cm (250 calorii) și o felie de pâine;
  • Trei linguri salată boeuf (1 lingură de 40 g = 100 calorii);
  • 30 grame slănină (139 calorii) cu o felie de pâine;
  • O felie groasă cât un deget de cozonac (300 de calorii);
  • O bucată cât palma de caltaboș (100 g caltaboș = 300 calorii);
  • 50 grame tobă, adică ½ din palmă (150 calorii) cu o felie de pâine;
  • Un castron cu diametrul de 15 cm de piftie (un bol de 200 g = 20 calorii) cu o felie de pâine.

Cum poți slăbi cu două ciorbe pe zi

Dacă totuși veși acumula kilograme în plus după Sărbători, nutriționista Mihaela Bilic propune o dietă simplă, pe care ea a denumit-o dieta omului sărac. Cu acest regim alimentar se poate obține o scădere de câteva zeci de kilograme din greutatea corporală. Așadar, mâncând două ciorbe pe zi puteți da jos chiar și 30 de kilograme în două luni, conform nutriționistei.


Ciorba este alimentul ideal pentru slăbit – are multă apă. Stomacul nu știe să numere calorii, este impresionat doar de volum. Din cauza asta, când băgăm în stomac 3 polonice de ciorbă, el crede că a mâncat mult, l-am păcălit. Dar avem 90% apă, avem legume, făinoase (tăiței, orez, cartof).

Cantitatea de substanță uscată dintr-o ciorbă niciodată nu o să depășească dimensiunea unei palme. Carnea, legumele, făinosul – încap într-o palmă. Când vorbim de o porție pentru un adult, vorbim de farfuria de două palme.


O ciorbă, din start, ne oferă jumătate din porție. Mai vine cu un avantaj. Stă în stomac de 2 ori mai mult decât un fel doi. E paradoxul ciorbei. S-a observant la ecografie acest aspect. De la ciorbă, nu e nimic nou în nutriție.

Recapitulăm, de ce ne slăbește corect?

Stă de 2 ori mai mult în stomac
• Dă senzația de sațietate
• Are jumătate dintr-o porție normală pentru un adult
• Are puține calorii

Dacă mâncăm 3-5 ciorbe pe zi, putem să slăbim cu stomacul plin, a spus dr. Mihaela Bilic în cadrul emisiunii de la PRO TV.