Cât va costa o cameră la un hotel de 3 stele pe litoralul românesc, după pandemie. "S-a observat o reducere a prețurilor față de anul trecut"

 Oana Pantazi
.

După o lungă perioadă de restricții, românii sunt pregătiți să plece în vacanță, iar hotelierii fac ultimele preparative. Iată cât va costa o cameră la un hotel de 3 stele pe litoralul românesc, în contextul în care trebuie făcute niște preparative speciale pentru întâmpinarea turiștilor!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Dat fiind că pandemia de coronavirus le-a stricat deja celor mai mulți planurile de vacanță, se pare că anul acesta românii vor opta mai degrabă pentru turismul intern, așadar patronii de pe litoral fac deja pregătiri pentru a-și primi oaspeții.

Cameristele vor lucra cu mănuși și cu mască de protecție

Din păcate însă, noile reguli presupuni niște restricții, așadar cei mai mulți se tem că achiziționarea de termometre, de dezinfectanți și măști se va resimți în prețurile practicate de hotelieri… Iată ce îi va aștepta în această vară pe turiștii care vor veni pe litoral:

„Cameristele vor lucra cu mănuși și cu mască de protecție, detergenți avizați. Pentru recepție trasăm linii de distanțare socială, facem check-în online că să nu se mai aștepte la recepție. Vom începe întâi cu terasele, cu toate mesele la distanță, cu distanțarea socială, cu tacâmuri și veselă de unică folosință.

Pe un întreg sezon vorbim de sume de peste 50-60 de mii de euro băgate în aceste măsuri de protecție. Mai important este să fie în siguranță turiștii, să plece mulțumiți cu o experiență de vară”, a declarat Anca Nedea, director al Organizației Patronale Mamaia-Constanța, citată de Digi24.

Citește și: Meghan Markle și Prințul Harry au aniversat 2 ani de căsnicie. Cum au sărbătorit momentul: „S-au asigurat că nimeni nu îi va suna”

Mamaia: de la 100 de euro/noapte camera de 2 persoane, la 3 stele

Hotelierii s-au asigurat deja că umbrelele de pe plaje vor fi amplasate la cel puțin un metru și jumătate între ele, șezlongurile urmând a fi grupate cel mult câte 4, pentru membrii aceleiași familii.

Dat fiind că Bulgaria, Grecia și Serbia sunt decise să creeze o „bulă turistică” și să renunțe la carantina de 14 zile pentru cetățenii celor trei țări de la 1 iunie, hotelierii români se așteaptă la adoptarea unei decizii similare.

„Așteptăm să se hotărască și guvernanții noștri să aplicăm la acest protocol de a nu mai intra în carantină turiștii care călătoresc în cele 4 țări. S-a observat o reducere a prețurilor față de anul trecut. În special în România, un hotel de 3 stele în iulie, în Mamaia, cu mic dejun, pleacă de la undeva 100 de euro pe camera de 2 persoane”, a declarat Lucian Bădîrcea, director al unei agenții de turism, pentru sursa citată.

Citește și: Îl mai ții minte pe Costel, din Vacanța Mare? Radu Pietreanu a suferit de o boală gravă, dar s-a vindecat și a reluat colaborarea cu Mugur Mihăescu: „Am zis să mai râdem, să ne mai jucăm un pic”

Deși atât turiștii, cât și hotelierii așteaptă ca Guvernul să dea startul în privința liberei circulații, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a spus că sezonul estival se va deschide doar când deplasările vor fi 100% sigure.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton