Anunțul a fost făcut! Cât este amenda pentru cei care nu poartă mască de protecție, din data de 15 mai: sumele sunt usturătoare

 Lupescu Anca
.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie după data de 15 mai, când se va ridica starea de urgență din România. 

Pandemia globală de COVID-19 continuă, iar victimele noului coronavirus cresc în fiecare zi. 

De pe 15 mai, declarațiile pe proprie răspundere sau adeverințele de la angajator nu vor mai fi necesare pentru deplasarea cetățenilor. Însă, pentru protecția oamenilor, purtarea măștilor va deveni obligatorie pe tot teritoriul țării.

„Am decis azi ca din 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și în transportul în comun. Vom putea renunța poate la anul, când pandemia va fi sub control.', a spus președintele.

Așadar, din 15 mai toată lumea trebuie să poarte măști de protecție, iar nerespectarea acestei reguli probabil o să fie sancționată. Nu s-a stabilit încă o sancțiune exactă, însă în unele județe unde masca de protecție a devenit obligatorie de acum ceva timp, autoritățile locale au instituit deja sancțiuni și amenzi exacte.

Amenzi între 500 și 1500 de lei

În Timișoara masca de protecție a devenit obligatorie acum ceva timp, iar cetățenii care nu respectă această regulă sunt sancționați cu amenzi cuprinse între 500 și 1.500 de lei.

„Pot fi folosite și eșarfe pe post de mască, așa cum susțin cei mai mari specialiști ai noștri, nu venim să impunem un anumit tip de mănuși, dar aceste măsuri trebuie respectate. Altminteri, se aplică sancțiuni conform Legii 61/1991, cu amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei.', a declarat primarul Timișoarei.

Au fost aplicate amenzi și în Buziaș, unde măștile de protecție sunt obligatorii încă din 13 aprilie.

Aici sunt prevăzute amenzi de 100 de lei. Potrivit primarului de acolo, Sorin Munteanu, acestea s-au trecut în baza ordonanțelor militare, iar cei din comitetul local s-au uitat la sancțiunile prevăzute de alte județe.

„Noi am prevăzut amenzi în baza ordonanței generală de urgență și a comitetului local. E un vid legislativ până la urmă. Nu poți să prevezi și nici să nu prevezi, nu spune niciunde. Nu s-au dat amenzi, la noi oamenii se conformează', a declarat Sorin Munteanu.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton