Care sunt activitățile care ne expun cel mai mult la COVID-19. Mersul la bar, la cinema și mâncatul la all-inclusive, un real pericol!

.

Cifrele arată că pericolul de a ne infecta cu COVID-19 nu a trecut, recordul negativ de acum două zile fiind de 614 cazuri, așadar este necesar să respectăm în continuare regulile de distanțare socială. Iată care sunt activitățile de care trebuie să ne ferim cel mai mult pentru a nu contracta noul coronavirus!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

După ce, pe 9 iunie, au fost înregistrate 614 cazuri de coronavirus în România, iar o zi mai târziu, 592, medicii ne avertizează că nu trebuie să renunțăm la obiceiurile dobândite în prima perioadă a pandemiei – distanțarea socială și igiena riguroasă fiind extrem de importante.


De ce trebuie să ne ferim

Iată însă că, recent, medicii din Texas au realizat un grafic ce ierarhizează activitățile rutiniere ale oamenilor în funcție de pericolul pe care acestea îl reprezintă în contextul pandemiei de coronavirus. Dacă cel mai puțin periculos este să mergi la cutia poștală să-ți ridici corespondența, un grad mare de periculozitate îl reprezintă mersul la bar.


De asemenea, pe lista roșie se află mersul la sala, în parc, la cinema, la bar sau la biserică, locuri ce reprezintă un real pericol în privința infectării cu COVID-19, cercetătorii americani relevând că riscut de infectare crește cu cât petrecem mai mult timp într-un loc aglomerat, cu atât riscul de infectare crește. La fel de periculos este și luatul mesei în regim bufet suedez, practică extrem de răspândită în resorturile de pe litoral, atât în România, cât și în străinătate.


Citește și: Adela Popescu dezvăluie secretele unei căsnicii de durată: „Petrecem atât de mult timp cu cei mici, încât nu avem timp de tensiuni'/ EXCLUSIV

Presupunem automat că în aceste locuri oamenii nu poartă tot timpul mască, pentru că beau sau mănâncă. La fel, oameni pot vorbi tare. Pot să cânte, să strige, iar în acest fel se pot răspândi mult mai ușor aerosolii de la cei infectați’, a explicat medicul Dianna Fite, președinta asociației care a realizat graficul.


Citește și: Adevărul despre relația dintre Andreea Bălan și George Burcea, la 6 luni de la despărțire! Ce se întâmplă cu cele două fetițe, în timpul procesului de divorț

Mersul la plajă, mai puțin periculos

Vestea bună pentru turiștii care au luat cu asalt stațiunile de pe litoral este că mersul la plajă nu prezintă un grad atât de mare de periculozitate, în schimb, cum cei mai mulți aleg destinații în afara țării, trebuie să știe că zborul cu avionul prezintă un risc mai mare… Și cum acei turiști și trebuie să mănânce undeva, iar barurile și restaurantele sunt pe lista roșie, se creează un cerc vicios.


Presupunem automat că în aceste locuri oamenii nu poartă tot timpul masca, pentru că beau sau mănâncă. La fel, oameni pot vorbi tare. Pot să cânte, să strige, iar în acest fel se pot răspândi mult mai ușor aerosolii de la cei infectați’, a explicat medicul Dianna Fite, președinta asociației care a realizat graficul, citată de Libertatea.

Citește și: Florin Piersic, dezvăluiri despre relația interzisă de iubire dintre el și Angela Similea. De ce nu și-a părăsit soția: „Am simţit că Angela ar fi făcut orice ca să rămână cu mine'

Foto: Hepta