Care este legenda Crăciuniței, floarea care nu lipsește din casele românilor de Crăciun

.

Care este legenda Crăciuniței, floarea care nu lipsește din casele românilor de Crăciun. În perioada Sărbătorilor de iarnă, fiecare își decorează casa după bunul plac și în ce culori dorește, însă un lucru este clar. Crăciunța rar lipsește de pe mijlocul meselor sau de la fereastră! Această floare aduce și totodată trezește spiritul sărbătorilor, tocmai prin denumirea ei. Totuși, mulți o cumpără, însă puțini îi știu legenda! Iată care este aceasta și ce se spune despre ea!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Te-ai întrebat vreodată care este legenda Crăciuniței, floarea care nu lipsește din casele românilor de Crăciun? Fie că da, fie că nu, a sosit momentul să te documentezi despre una dintre cele mai cumpărate plante din această perioadă a anului. Deși nu mulți se așteptau, Crăciunița are o serie de legende savuroase și extrem de interesante, pe care cu siguranță nici tu nu le știai.

Crăciunița este floarea care nu lipsește din casele românior în această perioadă. Ei bine, aceasta nu are doar o legendă, ci chiar trei. Ce-i drept, este cunoscută din moși-strămoși și iubită de toți cei care îndrăgesc spirtul Crăciunului. În popor, Crăciunița mai este cunoscută și sub numele de Floarea Nopții Sfinte.


Citește și: Cum arată soțul lui Emily Burghelea fără mască. Imaginea postată pe rețelele de socializare:„A venit momentul să mă cunoașteți’

Citește și: Rebeca Onoriu susține că soția lui Daniel Onoriu vrea bani în schimbul libertății lui:’Are pretenții financiare’

Citește și: Cum poți evita o amendă de 2500 de lei dacă mergi la târgul de Crăciun din Drumul Taberei

Citește și: Câte zile are postul Crăciunului și de ce se ține zi de post negru în Ajunul Crăciunului


Care este legenda Crăciuniței, floarea care nu lipsește din casele românilor de Crăciun

Una dintre cele trei legende își are originea chiar în Mexic, unde locuiau Maria și Pablo, doi frați care proveneau dintr-o familie săracă. În fiecare an, de Crăciun, în țara lor avea loc un festival tradițional, unde se ofereau cadouri. Toți copiii care veneau la acest festival aveau în mânuțe diferite daruri, însă nu și cei doi frați. Nu își permiteau să facă acest lucru, însă continuau să meargă și să simtă spiritul sărbătorilor de iarnă.


Într-un an, în ajunul Crăciunul, cei doi frați se pregăteau să meargă la slujbă. Zis și făcut. În drumul lor însă, au găsit câteva plante verzi, pe care le-au și adunat drept omagiu pentru nașterea lui Iisus Hristos. În momentul în care au intrat cu ele la slujbă, oamenii au început să-și dea coate și să râdă de ei. Totuși, ei nu au băgat în seamă și au așezat plantele culese în jurul lui Iisus Hristos. Atunci a avut loc o minune! Într-un mod miraculos, pe care nimeni nu l-a deslușit până azi, plantele verzi pe care Maria și Pablo le-au adus s-au transformat subit în flori în formă de steluțe roșii, care în ziua de azi sunt numite Crăciunițe.


Ce spune cea de a doua legendă despre Crăciuniță

Cea de a doua legendă se aseamănă cu prima, astfel că și de data aceasta se întâmplă un miracol. De data aceasta nu mai este vorba de doi frați, ci de o fetiță, care provine și ea dintr-o familie săracă. Povestea surprinde o fată fără putere financiară, care culege plante verzi în timp ce merge spre biserică. Miracolul nu s-a întâmplat tot la Biserică, ci atunci când fetița a ajuns acasă și le-a așezat pe masă. Plantele verzi s-au transformat în flori roșii, cu frunze în formă de steluțe. Nimănui i-a venit să creadă, astfel că toți cei ce erau la masă au afirmat că este un miracol de Crăciun.


A treia legendă a Crăciuniței

Nu mai este un secret faptul că, de fapt, Crăcunița a luat naștere prin Miracolele de Crăciun. Nici cea de a treia legendă nu este cu mult diferită față de cele două. Vorbim tot despre un copil care provine dintr-o familie săracă. Din lipsa de bani, nu a putut cumpăra flori frumoase pentru a-i duce drept omagiu lui Iisus Hristos. Totuși, nu a mers cu mâna goală, așa că a cules câteva plante verzi. Miracolul s-a întâmplat fix în ziua de Crăciun, când din frunze verzi au apărut flori în formă de steluțe roșii.

Sursă foto: Facebook / Instagram