Care este cea mai bună dietă din lume. A fost aleasă a șasea oară consecutiv, de către experții în nutriție

.

Specialiștii în nutriție au ales, pentru al șaselea an consecutiv, cea mai bună dietă din lume. Este recomandată ca un stil de viață sănătos pentru orice persoană. U.S. News & World Report au prezentat recent rezultatele voturilor celor mai pricepuți experți din domeniu, iar această dietă a rămas pe același loc fruntaș ca în ultimii ani.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Problema cazurilor de obezitate din întreaga lume a devenit una tot mai intens discutată în ultimii ani. Programul haotic al omului modern, mâncarea procesată excesiv, de tip fast food sau cea semipreparată, a dus la o creștere alarmantă a statisticilor, iar numărul persoanelor care ajung să aibă probleme de sănătate din cauza kilogramelor în plus îi îngrijorează pe specialiști.

Care este cea mai bună dietă din lume?

În primul rând, dacă dorești să scapi de kilogramele în plus, trebuie să înțelegi că este nevoie să îți schimbi stilul de viață. Dacă nu păstrezi o alimentație corectă și nu faci mișcare după ce ai ajuns la greutatea potrivită, vei ajunge iar în același punct din care ai pornit.


Dieta mediteraneeană a fost votată, pentru a șasea oară consecutiv, drept cea mai bună dietă din lume. Te ajută să îți prelungești viața, dar și să scazi riscul de a dezvolta boli cronice precum diabet, boli cardiovasculare și chiar unele tipuri de cancer, conform Adevărul.

Conform unui studiu clinic, atât dieta mediteraneeană, cât și dieta ketogenică, ajută la reducerea nivelului de glucoză în sânge, dar și al trigliceridelor, în cazul pacienților care au fost diagnosticați cu prediabet și diabet de tip 2.


Citește și: Dieta cu ouă fierte și portocale

Citește și: Ce dietă ține Raluca Moianu, la 53 de ani. La ce aliment a renunțat: „Se vede imediat pe piele și în felul în care mă simt’

Citește și: Beneficiile nucilor pecan și cum pot fi incluse în dietă

Citește și: Ce dietă ține Misha, pentru o siluetă de invidiat: ‘Mănânc o masă pe zi’

Pe termen lung, dacă vrei un stil de viață sănătos, alege o dietă săracă în proteină animală și bogată în carbohidrați complecși. Topul în care dieta mediteraneeană este pe locul 1 a fost stabilit de o echipă formată din nutriționiști, diabetologi și cardiologi. Ei au luat în considerare mai mulți factori, precum siguranța, sănătatea și ușurința cu care o persoană poate adopta un stil de viață sănătos, cu un regim sustenabil.


Cea mai bună dietă din lume a primit un punctaj total de 4.6 din 5, iar pentru pierderea în greutate, are un punctaj de 4.2 din 5. Nu în ultimul rând, pentru sănătate a primit un punctaj de 4.6 din 5. Pe locurile doi și trei se află dieta DASH și dieta flexitariană.


Ce alimente sunt permise în dieta mediteraneeană

Prof. Dr. Joanna K Hodges, doctor în știința nutriției la Pennsylvania State University nu a participat la studiu și precizează pentru Medical News Today:

‘Dieta mediteraneeană a devenit populară încă din 1990, după studiul publicat de Ancel Keys, care a descoperit că persoanele care urmează un regim tradițional din zona Mării Mediterane prezintă riscuri mult mai mici de boli cronice. Dieta lor include multe legume și fructe, pește, ulei de măsline și cantități moderate de vin’, a declarat Prof. Dr. Joanna K Hodges, conform sursei citate anterior.


Trebuie să consumi cât mai puțină carne roșie sau chiar deloc. Poți mânca, în schimb, carne albă, pește proaspăt, de preferat doradă, somon și biban, salate și fructe de sezon. De asemenea, trebuie să bei multă apă și să dormi bine. Trebuie să eviți neapărat prăjelile și deserturile grele. Include în meniul tău măsline, semințe

Specialiștii în nutriție spun că cei care își doresc o viață lungă și sănătoasă este bine să se ghideze după aceste principii: cât mai puțină carne roșie sau deloc, carne albă, pește proaspăt, de preferat dorada, biban și somon, salate din abundență, fructe de sezon, apă din belșug și somn de calitate. Sunt de evitat prăjelile și deserturile grele. Include în meniul tău zilnic semințe, măsline, precum și grăsimi de calitate.

Foto: Pixabay