Când să mănânci fructele în timpul zilei

 Raiciu Adriana
.

Când să mănânci fructele în timpul zilei. Există mai multe mituri care spun că fructele trebuie consumate doar dimineața sau pe stomacul gol. Iată ce spun medicii nutriționiști despre consumul de fructe în timpul zilei. Când este cel mai bine să le mănânci.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Când să mănânci fructele în timpul zilei. Majoritatea fructelor au valoare alimentară, fiind consumate atât crude cât și conservate sub formă de gemuri, marmelade sau compot. De asemenea, fructele sunt bogate în substanțe dulci, hrănitoare și vitamine. Astfel, trebuie introduse în alimentația ta de zi cu zi. Însă, dacă vrei să nu-și piardă deloc din proprietăți, trebuie să le consumi doar într-o anumită parte a zilei.

Când să mănânci fructele în timpul zilei. Fie că te-ai decis să le introduci în meniul tău pentru că vrei să slăbești sau pentru că îți dorești să ai o piele mai strălucitoare, fructele trebuie consumate în prima parte a zilei pentru cele mai bune rezultate.

Citește și: Cireșele îngrașă sau nu? Nutriționistul Mihaela Bilic spune adevărul

Citește și: Cireșele din piețe, pericol pentru sănătate!Cum evităm fructele cu pesticide

Citește și : Top 10 cele mai toxice fructe și legume.Cum putem curăța pesticidele!

Citește și: Alimente bogate în vitamina D, care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva COVID-19

Când să mănânci fructele în timpul zilei

Când să mănânci fructele în timpul zilei. Cea mai potrivită parte a zilei când poți consuma fructele este dimineața. Dacă atunci când te trezești din somn bei un pahar de apă pe stomacul gol și mănânci un fruct după, îți vei rezerva doza zilnică de energie și nici nu o să mai ai nevoie de cafea. Pentru că sunt o sursa bogată de antioxidanți, acestea îți vor ajuta organismul să scape de efectul nociv al radicalilor liberi asupra organismului.

Totuși, poți consuma fructe își în cea de-a doua parte a zilei. Însă, trebuie să fii atent la un lucru, faptul că metabolismul încetinește deja după-amiaza, iar fructele sunt foarte bogate în zahăr. Îți vor crește glicemia și imediat va apărea și senzația de foame.

Poți consuma fructe și între mese, întrucât acestea vor fi digerate rapid. Medicii nutriționiști sunt de părere că un fruct este cea mai bună gustare, pentru că este sarac în calorii, însă bogat în minerale și nutrienți valoroși.

De asemenea, trebuie menționat faptul că, după ce ai mâncat un fruct, trebuie să aștepți cel puțin 30 de minute înainte de a consuma un alt aliment. Totuși, în cazul persoanelor diagnosticate cu diabet, lucrurile arată puțin diferit. Aceștia ar trebui să mănânce la cel puțin două ore după masă și cu o oră înainte de a consuma alte alimente.

sursă foto- Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton