Când ar putea apărea un vaccin pentru coronavirus. Veștile sunt dezamăgitoare: ”18 luni pentru a găsi un vaccin a fost un termen ambițios, dar...”

 Stamen Diana
.

Mulți aveau speranța că în câteva luni se va găsi un vaccin pentru coronavirus. Vestea proastă este că imunizarea pentru COVID-19 nu va fi disponibilă la scară masivă prea curând.

Emma Walmsley, CEO-ul companiei farmaceutice GlaxoSmithKline, a declarat că gândul de a avea un vaccin pentru coronavirus până în jumătatea anului 2021 este ambițios, potrivit mirror.co.uk.

Cel mai mare producător de vaccinuri din lume a spus că imunizarea pentru coronavirus nu va fi disponibilă la scară masivă până la sfârșitul anului 2021.

„Veți vedea că va exista un consens din partea multor autorități globale, având în vedere că atunci când a apărut virusul, un interval de 18 luni pentru a găsi un vaccin a fost un termen ambițios, dar unul pe care toată lumea îl țintește', a afirmat Emma Walmsley, CEO-ul companiei farmaceutice GlaxoSmithKline.

Pe de altă parte, compania farmaceutică americană Pfizer a afirmat că ar putea avea gata un vaccin împotriva coronavirus până în această toamnă, după ce a început deja fabricarea în masă.

Citește și: Povestea impresionantă a medicului Petre Ciuvăț, care la 80 de ani a revenit la spital și luptă împotriva coronavirsului: „Nu mă tem. Asta iubesc și asta am iubit toată viața'

Grupul farmaceutic din Marea Britanie și-a unit forțele cu o serie de parteneri din întreaga lume pentru a dezvolta o serie de vaccinuri pentru noul coronavirus.

În acest moment, peste 70 de proiecte globale de dezvoltare a vaccinurilor sunt în curs de desfășurare, deoarece economiile de pe glob sunt împovărate de restricțiile de circulație pentru a încetini răspândirea virusului. De asemenea, corpul vaccinului din Germania, Institutul Paul Ehrlich, a declarat săptămâna aceasta că șapte dintre proiectele globale au început testarea pe oameni.

„Scopul nostru principal este să dezvoltăm mai multe vaccinuri adjuvante pentru COVID-19, iar noi lucrăm cu companii și instituții din întreaga lume pentru a face acest lucru.'

Rezultatele preliminare ale unui studiu din SUA arată că pacienții care au fost tratați cu remdesivir și-au revenit cu 31% mai repede decât cei care au fost tratați cu placebo.

FOTO: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton