Brancardierul care a detubat-o din greşeală pe pacienta de la ATI a fost arestat preventiv. Ce acuzații i se aduc

 Dumba Gabriela
.

Brancardierul de la Spitalul „Victor Babeş' din Capitală, acuzat că ar fi detubat din greşeală o pacientă cu COVID-19 internată la ATI, a fost arestat preventiv, a decis miercuri Tribunalul București. Pacienta detubată a murit la scurt timp după intervenția brancardierului.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Inițial, brancardierul Cristian Popescu a fost plasat în arest la domiciliu pe 12 decembrie, însă procurorii au atacat decizia la Tribunalul București, care a dispus miercuri arestarea preventivă pentru 26 de zile. Decizia este definitivă, transmite Agerpres.

Procurorii au arătat că bărbatul acuzat prezintă pericol public şi că, în ciuda faptului că îşi recunoaşte fapta, nu conştientizează gravitatea acesteia. El ar fi acţionat „din exces de zel” şi pentru că se grăbea să îşi termine tura. În urma deciziei de miercuri a instanţei, suspectul în vârstă de 58 de ani va sta după gratii în perioada cercetării penale.

Brancardierul, acuzat de ucidere din culpă

Brancardierul a fost reţinut vineri şi a fost acuzat de ucidere din culpă.

„În data de 10.12.2020, ora 15,30, după ce una dintre cele două paciente dintr-un salon al Secţiei de Terapie Intensivă a fost declarată decedată, pentru ridicarea cadavrului din salon şi depunerea acestuia la morgă au fost solicitaţi mai mulţi brancardieri, între care şi inculpatul, precum şi o infirmieră. Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecţie, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aştepta pe ceilalţi şi, confundând cele două paciente, şi-a depăşit atribuţiile de serviciu şi a scos sonda de intubare de la pacienta în viaţă, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertaţi”, au arătat procurorii.

În paralel, conducerea Spitalului ”Victor Babeş” a anunţat că a demarat o anchetă administrativă, avându-se în vedere verificarea modului în care au fost respectate protocoalele în vigoare, identificarea eventualelor abateri disciplinare şi stabilirea unui plan de măsuri care să elimine posibilitatea repetării unor astfel de incidente.

Citește și:

O nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2 se răspândeşte în Marea Britanie. Sunt deja peste 1.000 de cazuri de infectare

Cum se simte primul medic român vaccinat împotriva COVID-19: „O neobișnuită stare de euforie…”

Care sunt efectele adverse ale vaccinului anti-Covid, produs de Pfizer și BioNTech, care va ajunge și în România

Potrivit unităţii medicale, în după-amiaza zilei de joi, în cadrul Compartimentului Terapie Intensivă, a avut loc un „incident regretabil', soldat cu decesul unei paciente cu COVID-19, în vârstă de 65 de ani, internată din data de 25 noiembrie.

„Existând indicii solide că decesul nu a avut loc din cauze naturale sau medicale, coordonatorul turei de gardă a Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale ‘Dr. Victor Babeş’ a sesizat organele competente, respectiv Parchetul şi Poliţia, care au declanşat imediat o anchetă, circumstanţele exacte ale producerii incidentului fiind în prezent investigate', a arătat sursa citată.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton