Bilanțul total al deceselor din Italia, 3.405, l-a depășit pe cel al Chinei. Peninsula a anunțat 427 de noi morți într-o singură zi

 Lupescu Anca
.

Italia a depășit joi seara China în ceea ce privește numărul deceselor provocate de coronavirus, cu 427 de decese în 24 de ore, astfel încât bilanțul se agravează la un total de 3.405, potrivit AFP.

Citește și: Imaginea suferinței! O asistentă din Italia și-a fotografiat chipul distrus de echipamentul de protecție și a transmis un mesaj cutremurător: „Mi-e frică să merg la muncă, dar…'

Italia devine astfel prima țară în ceea ce privește numărul de decese provocate de pandemia de Covid-19, în fața Chinei (3.245), Iranului (1.284) și Spaniei (767).

La terapie intensivă se află 2.498 de persoane din toată țara, 1006 fiind doar în regiunea Lombardia. Această regiune a înregistrat doar astăzi (joi,19 martie-n.red) 209 decese.

Totodată, au fost confirmate, joi, în Italia 5.322 de cazuri noi cu virusul letal, numărul total de infectați fiind de 41.035.

Citește și: Reportaj într-un spital din Italia: „Familiile nu-i mai văd, aud doar o voce necunoscută la telefon care le spune ca pacientul a murit. Vor găsi un sicriu sigilat'

'Au trecut aproape două săptămâni și credeam că va fi de ajuns, dar finalul este câțiva kilometri mai departe, O să strângem din dinți și o să reușim. E necesar ca toată lumea să aibă o atitudine responsabilă', a declarat Giulio Gallera, consilierul regiunii responsabil cu politica de bunăstare, citat de La Repubblica.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton