Atenție la merele perfecte din supermarket! Vă supuneți unui pericol uriaș dacă nu țineți cont de câteva sfaturi!

 Dumba Gabriela
.

Pe cât de frumoase sunt unele fructe din supermarket, pe atât de periculoase sunt! Acele mere perfecte, despre care uneori spunem ca sunt, parcă, din plastic, ne pot face mult rău dacă nu ținem cont de sfaturile experților în alimentație publică.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Spre deosebire de cele de la producătorii locali, merele din import sunt tratate de cele mai multe ori cu imazalil, un fel de ceară care protejează antifungic şi dă luciu.

Ceara ajută fructele şi legumele să rămână arătoase şi să nu se deshidrateze prea repede. Multe mere din import sunt scufundate în ceară sau sunt pulverizate. Există un pericol uriaș dacă mâncați aceste fructe fără să le spălați bine, spun specialiștii.

Dacă spălați merele doar cu un jet de apă, ceara nu se va curăța. E recomandat ca fructele ceruite să fie spălate în apă caldă, cu puţin oţet, bicarbonat sau suc de lămâie.

Pentru a fi menținute cât mai proaspete, merele sunt date adesea cu o peliculă de ceară. Există un test simplu care îți arată dacă merele pe care tu le iei de la supermarket sunt tratate cu ceară.

Cum cureți chimicalele de pe fructe

Umple o oală cu trei litri de apă călduță. În apă adaugă un pahar de oțet și 3 linguri de bicarbonat de sodiu. Amestecă bine, până când soluția devine omogenă. Spală bine merele cu acest amestec!

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a explicat la Antena 3 că imazalilul, substanța cu care sunt tratate multe fructe, are efecte cancerigene. 

„Imazalilul e o substanță cu efect antifungicid, care mărește perioada de viață pe raft a mărului, așa cum se întâmplă și la citrice. La unele citrice, la lămâi, este înscripționat faptul că au fost sau nu au fost tratate cu imazalil. Imazalilul este o substanță cancerigenă și poartă vina acestei creșteri a cancerului. Nu cantitatea de mere contează', a spus Mencinicopschi, potrivit Antena3.ro

„Copiii sunt mult mai sensibili la astfel de substanțe decât adulții. E bine să citească etichetele și să evite citricele sau alte fructe care sunt tratate cu această substanță', a adăugat profesorul. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton