Anul Nou Chinezesc 2022 - când începe. Tradiții și obiceiuri

.

Anul Nou chinezesc, cunoscut și sub numele de Anul Nou Lunar sau Festivalul Primăverii, este cel mai important festival din China și un eveniment major în alte țări din Asia de Est. În ultimii ani, sărbătorile de Anul Nou Lunar au loc din ce în ce mai des și în orașele occidentale, precum New York, Londra, Vancouver și Sydney.

Anul Nou Chinezesc 2022 – când începe


Anul Nou chinezesc este festivalul care sărbătorește începutul unui nou an în calendarul tradițional chinezesc lunisolar. În mod tradițional, a fost un moment în care se onorează zeitățile, precum și strămoșii, și a devenit, de asemenea, un moment de petrecere și de vizitare a membrilor familiei. 

Dietă de detoxifiere după sărbători. Cum să slăbești repede

Sărbătorile durează în mod tradițional aproximativ două săptămâni în total, din ajunul Anului Nou chinezesc până la Festivalul Lanternelor, care are loc în a 15-a zi a anului lunar. Obiceiurile și tradițiile regionale variază foarte mult, dar au în comun aceeași temă: încheierea anului vechi și primirea norocului și a prosperității unui nou an. 


Anul Nou Chinezesc 2022 va cădea marți, 1 februarie 2022, începând un an al Tigrului. Sărbătorile publice din China vor fi între 31 ianuarie și 6 februarie 2022.

Când este Anul Nou Chinezesc 2022 și la ce să ne așteptăm?

Anul Nou Lunar 2022 va cădea marți, 1 februarie 2022. Data Anului Nou Chinezesc este determinată de calendarul lunar chinezesc. Data se schimbă în fiecare an, dar este întotdeauna undeva în perioada 21 ianuarie – 20 februarie.

Deși ocazia este menită să fie petrecută în familie și cu prietenii, pandemia COVID-19 înseamnă că sărbătorile de Anul Nou Lunar din întreaga lume – din China, Statele Unite și Marea Britanie – vor arăta din nou diferit în acest an pentru cele 2 miliarde de persoane care respectă această ocazie.


Îngrijirea tenului după 30 de ani. Ce schimbări trebuie să faci

Multe familii chineze se confruntă cu perspectiva celui de-al treilea An Nou Lunar petrecut separat. Astfel, mulți oameni au găsit noi modalități de a sărbători festivalul, de la vizionarea pe internet a paradei dansului leului la cine de familie la distanță.


Celebrele parade de Anul Nou chinezesc din unele orașe occidentale, precum Londra și New York, sunt încă neconfirmate. Parada Anului Nou Chinezesc din San Francisco urmează să aibă loc la 19 februarie 2022.

Animale de Anul Nou Chinezesc: 2022 – Anul Tigrului 

Fiecare an chinezesc este asociat cu un semn animal în conformitate cu ciclul zodiacului chinezesc, care prezintă 12 semne animale în ordinea următoare: Șobolanul, Boul, Tigrul, Iepurele, Dragonul, Șarpele, Calul, Capra, Maimuța, Cocoșul, Câinele, Porcul.


Ce pantofi să asortezi la ținutele de toamnă

2022 este anul Tigrului. Anii recenți și viitori ai Tigrului sunt 1950, 1962, 1974, 1974, 1986, 1998, 2010 și 2022. Tigrul este asociat cu puterea, curajul și exorcizarea relelor.

2010 a fost un an al Tigrului de Aur, iar 2022 este un an al Tigrului de Apă, care apare doar o dată la 60 de ani.

Persoanele născute într-un an al Tigrului vor experimenta anul zodiacal (Ben Ming Nian) în 2022, ceea ce este considerat ghinionist. Se crede că purtarea de roșu le va aduce noroc.


Aceste semne zodiacale încep întotdeauna în ziua Anului Nou Lunar Chinezesc, mai degrabă decât la 1 ianuarie!

Originea și mitul Anului Nou Chinezesc

Anul nou chinezesc se bucură de o istorie îndelungată. Are o istorie de peste 3.000 de ani și este asociat cu mai multe mituri.

Citește și: Măști de față pe care le poți face acasă. Cum să scapi de coșuri și puncte negre

 O legendă populară vorbește despre bestia mitică Nian, care apare în fiecare ajun al Anului Nou Lunar pentru a mânca oameni și animale. 


Pentru a speria monstrul, oamenii afișau hârtie roșie, ardeau bambus, aprindeau lumânări și purtau haine roșii. Aceste tradiții au fost continuate până în prezent.

Tradiții și obiceiuri

Cunoscuți sub numele de men shen și datând din timpul dinastiei Tang, zeii ușilor sunt gardienii unei intrări și au fost unii dintre cei mai populari zei pentru chinezii antici. 

Ei vin în perechi, mereu unul în fața celuilalt, și se crede că protejează casele de spiritele rele. În timpul Anului Nou Chinezesc, oamenii adaugă imagini ale zeilor la ușile lor pentru a aduce noroc în gospodărie și pentru a proteja familia în anul care vine.


Ce alimente să consumi în funcție de vârsta pe care o ai

În unele părți ale Chinei, unde sărbătoarea se numește Festivalul Primăverii, aranjamentele florale strălucitoare și pomii fructiferi luminează, de asemenea, casele și străzile – florile de piersic și de cais au o semnificație specială pentru sărbătoarea Tet în Vietnam.

 În Coreea, păsările se alătură acestor decorațiuni – cocorii decorativi simbolizează longevitatea, în timp ce păsările reprezintă norocul.

Sursa foto: Shutterstock.com