Alimentele care te ajută să trăiești mai mult. Trucurile lui Jamie Oliver nu dau greș

 Laciu Andreea
.

Te-ai întrebat vreodată care sunt alimentele care te ajută să trăiești mai mult? În zilele noastre, o alimentație sănătoasă și un stil de viață echilibrat au devenit două elemente extrem de importante pentru mulți dintre noi. Dacă dorești să trăiești mai mult și mai sănătos, trebuie să ai grijă la ceea ce pui pe masă zilnic.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Una dintre principalele cauze ale mortalității în multe țări este reprezentată de bolile de inimă. În țara noastră, este chiar pe primul loc. Ce poți să faci ca să le eviți?

Alimentele care te ajută să trăiești mai mult

În primul rând, să scoți din meniul zilnic alimentele bogate în grăsimi. Acestea îți cresc colesterolul. Poți alege în schimb să consumi pește, orez brun, roșii sau usturoi.

Ce fructe te scapă de bolile de inimă

Alte fructe care țin bolile de inimă departe de tine sunt fructele bogate în antioxidanți, precum: coacăzele, murele, lămâile, merele și afinele. Mai poți consuma zilnic și alimente care conțin fibre. Îți asigură o digestie bună și te protejează de cancerul de colon. Dintre legumele și fructele recomandate din această categorie se numără: pere, fasole, mazăre, orz, broccoli, zmeura, spanac şi ardei.

Citește și:

Ce este și cum se ține corect postul intermitent, dieta sigură și sănătoasă de slăbit

Ceaiul de ceapă cu nuci, cel mai bun remediu natural pentru tuse și dureri de gât

Proteina miraculoasă din lapte, care poate preveni și chiar trata infecția COVID-19

Cum te ajută sportul să trăiești mai mult

Unul dintre cei mai longevivi medici din lume se numește Shigeaki Hinohara și este în vârstă de 104 ani. El a dezvăluit o mulțime de trucuri simple și utile pentru cei care vor să fie sănătoși. „Ca să fii sănătos, urcă scările şi cară-ţi singur bagajele, a scris el în cartea „Ca să fii sănătos, urcă scările şi cară-ţi singur bagajele.

Trucurile lui Jamie Oliver pentru o viață sănătoasă

Este unul dintre cei mai iubiți bucătari din întreaga lume. S-a luptat mereu ca să inspire oamenii și să le arate că o alimentație corectă îți poate aduce multe beneficii. Recomandă să consumăm porții mici de carne, să bem multă apă și să avem un mic dejun copios, conform Click Pofta Buna.

„Când am călătorit în lume, am întâlnit oameni cu o viaţă lungă şi productivă. Toţi mâncau un mic dejun consistent, a declarat Jamie. Lista celor mai potrivite alimente pentru micul dejun, conform lui Jamie, este formată din: ouă, lapte de capră, peşte, cartofi dulci, legume şi zarzavaturi, tofu, fasole neagră, nuci, fructe proaspete, alge, orez sălbatic, usturoi, creveţi şi ardei.

Un pahar de vin roșu pe zi face minuni

Am auzit de multe ori această vorbă, dar se pare că este cât se poate de adevărată. Conform unor studii recente, previne bolile de inimă și te apără de infecții, datorită unui ingredient numit resveratrol. Trebuie însă consumat moderat, maximum un pahar pe zi.

La fel de important este să ai grijă la modul în care mănânci. Persoanele care mănâncă încet, cu înghițituri mici, se satură mai rapid și consumă un număr mai mic de calorii.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton