Alexandru Rafila, despre medicamentul eficient împotriva coronavirus: ”Se numește remdesivir”. Când vom beneficia de tratament

 Stamen Diana
.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a vorbit despre medicamentul împotriva noului coronavirus. În urma studiilor clinice efectuate în Statele Unite ale Americii s-a demonstrat că acest tratament este eficace.

În toamnă ar putea ajunge acest medicament în România. De asemenea, au anunțat că tratamentul ar trebui administrat încă de la primele simptome. Alexandru Rafila a vorbit despre medicamentul împotriva coronavirus și despre eficacitatea sa.

Citește și: Un medic francez avertizează: „Trebuie să fim pregătiţi să trăim cu acest virus timp de cel puţin 18 luni. Sfârşitul izolării nu va fi sfârşitul pandemiei”

„Este vorba despre un medicament antiviral care este demonstrat deja că este eficace, în urma studiilor clinice efectuate în Statele Unite și în alte țări. Produsul se numește remdesivir și noi vom beneficia curând de acest produs în cadrul unui studiu coordonat de Organizația Mondială a Sănătății. Include circa 25-30 de țări din toată lumea și va face posibilă tratarea unor pacienți români cu acest nou produs. La sfârșitul acestui studiu, produsul să poată să primească licență din partea Autorității Americane de Profil și eu cred că în toamnă acest produs va fi disponibil în Europa, cu siguranță', a explicat Alexandru Rafila.

Președintele Societății Române de Microbiologie a precizat că nu vom avea un vaccin împotriva COVID-19 până în anul 2021. Medicamentul împotriva coronavirus a fost realizat în Statele Unite ale Americii, iar acum se așteaptă testarea lui pentru a fi acceptat.

Citește și: Obiectul care nu trebuie să lipsească din nicio casă, pe timpul pandemiei de coronavirus. Cum poți depista boala înainte să se agraveze

corona-4912180_1920corona-4912180_1920
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton