S-a întâmplat în sectorul 4! Unul dintre pacienții depistați cu coronavirus a împărțit mărțișoare la peste 120 de femei. Ofiterul a mințit și a spus că NU a fost în zone cu risc

 Oana Pantazi
.

UPDATE 11 Martie: Fostul ofiţer MAI, angajat al ADP Sector 4, confirmat cu coronavirus, s-a ales cu dosar penal, după ce acesta a minţit că nu a fost plecat din ţară şi a mai îmbolnăvit şi alte trei persoane: fiul, nora gravidă şi nepotul de trei ani.

Fostul ofiţer MAI, pacientul de 60 de ani, a fost plecat din țară și s-a întors în 26 februarie din Israel, însă nu a declarat acest lucru atunci când s-a internat la spitalul de urgenţă Dimitrie Gerota.

Spitalul precizează că a fost internat pe 5 martie cu alte simptome, însă la trei zile după internare a dezvoltat febră, ulterior fiind confirmat cu coronavirus.

,,Dacă i-a indus in eroare, e pasibil de amenzi și intră chiar sub incidența Codului penal. A îmbolnăvit alte persoane. Daca a zis la spital și i-a indus în eroare, poate avea dosar penal pe baza articolului care prevede răspândirea bolilor”, a spus Raed Arafat.

Potrivit acestuia, pacientul deja a infectat alte 5 persoane. ,,Poate nu se oprește aici. Cei izolați la domiciliu – la ei încă poate să apară infecția”, a mai spus Arafat.

Fostul ofițer a semnat, la internarea in spital, un formular în care anunță că nu a călătorit în străinatate, au anunțat marți reprezentanții Spitalului Gerota. Ulterior, s-a stabilit că a fost în Israel și că are coronavirus și a răspândit virusul altor persoane din jurul său.

Soția acestuia, confirmată deja cu corinavirus, este angajată a policlinicii Ministerului de Interne.

Nora acestuia, gravidă, era angajată în cadrul Direcției Resurse Umane din cadrul Primăriei Capitalei, notează sursa citată.

Cu câteva zile înainte de a ajunge la spital bărbatul a participat la o serie de acțiuni ale ADP sector 4, de împărțire de flori și mărțișoare cu ocazia zilei de 1 Martie.

Până să fie internat în spital, acesta a intrat în contact cu peste 120 de persoane din primărie, a declarat șeful ADP Sector 4. În acest moment, sediul ADP este închis, iar în birouri se face dezinfecție.

La Administrația Domeniului Public Sector 4 a fost declanșată recent o anchetă epidemiologică, după ce s-a descoperit că un angajat din conducere, depistat cu coronavirus, a împărțit, pe 2 martie, mărțișoare la peste 120 de femei!

Din nefericire, până în acest moment, în România numărul persoanelor infectate cu coronavirus a crescut la 20 și, ce e mai rău, este destul de dificilă depistarea celor cu care bolnavii au intrat în contact. Conform unor informații de ultimă oră, citate de Digi24, în acest moment instituția ADP sector 4 este închisă după ce s-a descoperit că cel de-al 17-lea bolnav depistat cu coronavirus, o persoană din conducerea instituției în vârstă de 60 de ani, nu numai că a lucrat în ziua în care prezenta simptome ale COVID-19, ci a și împărțit mărțișoare la nu mai puțin de 120 de angajate!

Angajatul ADP a venit la serviciu fără să știe că era bolnav de coronavirus

Conform lui Marian Goleac, directorul ADP sector 4, bărbatul s-a prezentat la serviciu până luni, 2 martie, zi în care a oferit mărțișoare colegelor sale de muncă. A doua zi, simțindu-se rău, acesta a mers la spital, dar pe 4 martie a revenit la serviciu. Pe 5 martie, angajatul ADP s-a dus din nou la spitalul Dimitrie Gerota, unde a rămas internat.

Din nefericire, cazul acestuia s-a dovedit a fi unul atipic și, în plus, pacientul afirmă că nu a călătorit recent în nicio țară din zonele considerate cu risc maxim. Medicii au depistat întâmplător că acesta suferea de coronavirus, deoarece starea lui s-a înrăutățit la câteva zile după internare, și abia atunci i-a fost făcut testul pentru COVID-19. Dat fiind că a fost depistat pozitiv abia la câteva zile după internare, în spital au fost luate măsuri suplimentare.

În plus, în timp ce bărbatul are biroul în Parcul Lumea Copiilor, soția acestuia lucrează chiar în sediul ADP sector 4, așa că șansele ca virusul să se fi răspândit cu repeziciune sunt mari. Iar dacă ne gândim doar la simplul gest care urmează după oferirea unui mărțișor, situația ar putea deveni în scurt timp dramatică…

Stiri coronavirus Romania – citește cele mai noi informații despre cazurile din țară

Vezi și: Simptome coronavirus – cum se manifestă și cum se transmite

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton