Accident grav în Pasajul Unirii din București. Raed Arafat: "Un om a murit și 22 sunt răniți". Primele imagini

 Dumba Gabriela
.

Un accident grav a avut loc în Pasajul Unirii din București. Un autocar cu turiști greci, majoritatea copii și adolescenți, a intrat în limitatorul de înălțime. La fața locului au intervenit 12 ambulanțe și echipaje de descarcerare, răniții fiind transportați la spitalele Floreasca și Universitar, din Capitală. Din păcate, un om a murit și 22 sunt răniți.

Potrivit primelor informații, turiștii abia ajunseseră în București și se îndreptau spre hotelul unde erau cazați. În autocar se aflau 47 de ocupanți, dintre care 4 au rămas încarcerați. Aceștia au rămas blocați sub plafonul turtit.  Alte 15 persoane primesc îngrijiri medicale, fiind grav rănite.

accident-grav-pasajul-unirii-807262accident-grav-pasajul-unirii-807262

Au fost alertate 6 echipaje SMURD, 6 SABIF, dar și Detașamentul Special de Salvatori. La fața locului s-a deplasat și Raed Arafat.

O persoană a murit în urma accidentului de la Pasajul Unirii. El nu a mai răspuns la resuscitate, a anunțat șeful DSU Raed Arafat. Alte 22 de persoane au fost rănite.

De asemenea, o femeie de 30 de ani este în stare critică, este în comă şi a fost intubată de medici, fiind şi ventilată.

Patru victime sunt internate la spitalul Bagdsar Arseni şi alte patru la Spitalul Floreasca: doi în stare gravă, dintre care unul stop cardio, doi stabili – 2 femei, 2 bărbaţi. La Spitalul Universitar sunt internate nouă victime.

Prefectul Capitalei explică ce s-a întâmplat în Pasajul Unirii

Prefectul Capitalei, Toni Greblă a relatat la Antena 3 că un autocar care transporta cetățeni străini a intrat cu un gabarit depășit peste presemnalizarea cu lanțuri care există la intrarea în Pasajul Unirii și a doborât structura.

„A mers din păcate mai departe, fie datorită vitezei sau datorită altor cauze și a intrat în presemnalizarea cu bară metalică dinaintea intrării în Pasaj și a avariat grav această presemnalizare și partea din față a autocarului', afirmă Greblă.

Prefectul precizează că viteza va fi determinată de organele de anchetă. „Din păcate, patru persoane necesită transportul la spital și cred că sunt în drum spre spital. Două sunt în stare relativ bună și două persoane sunt inconștiente', spune Toni Greblă.

Managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alis Grasu, a precizat, la Antena 3 CNN, ce echipaje medicale au fost trimise la accidentul grav de la Pasajul Unirii, acolo unde un autocar cu 47 de pasageri a fost strivit sub limitatorul de înălțime.

'De la Ambulanța București Ilfov au fost trimise 10 echipaje, patru echipaje cu medic de nivelul cel mai înalt și 6 echipaje de tip B2 cu asistenți medicali. Trei ambulanțe cu medic deja au preluat pacienții în stare gravă și sunt direcționate de către coordonatorul acestei acțiuni către spitale, urmând să primim în final un bilanț al tuturor persoanelor care au fost transportate de ambulanțele Sabif', a declarat Alis Grasu la Antena 3 CNN.

Primele declarații ale Poliției despre accidentul din Pasajul Unirii

'Astăzi, 23 decembrie, în jurul orei 13.30, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de circulație la intrare în Pasajul Unirii, sensul de deplasare dinspre Bd. Tineretului către Piața Universității.

Din primele date, conducătorul unui autocar a acroșat poarta de gabarit a Pasajului Unirii. În urma evenimentului au fost rănite mai multe persoane.

În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului de circulație. La acest moment, traficul rutier este restricționat în zona producerii accidentului de circulație', informează Poliția.

Poliția recomandă conducătorilor auto să evite deplasarea în zonă și să folosească următoarele rute ocolitoare:

-Splaiul Independentei – Bd Unirii- Bd Decebal – Șos Mihai Bravu

-Splaiul Independenței – Bd Regina Maria – Bd Mihail Kogălniceanu – Șos. Viilor

foto: Antena 3

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton