A murit fata de 14 ani care s-a înecat cu un jeleu, la școală. Eleva din Cluj a stat 6 zile în comă

 Dumba Gabriela
.

A murit fata de 14 ani, care s-a înecat cu un jeleu, în timp ce se afla la școală. Eleva din județul Cluj a fost internată în comă, pe secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoc în urmă cu o săptămână, însă medicii nu i-au mai putut salva viața.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Pe 26 aprilie, în timp ce era la școală, în localitatea Geaca, adolescenta de 14 ani s-a înecat cu un jeleu, iar medicii spuneau că s-a pierdut timp prețios până când o ambulanță a ajuns la școală și că fata putea fi salvată prin manevra Heimlich, executată corect.

Fata de 14 ani care s-a înecat cu un jeleu a fost resuscitată la școală

La sosirea medicilor, eleva era întinsă pe bancă în stare de inconștiență. Medicul de familie de la cabinetul medical din sat și asistenta medicală de la şcoală i-au aplicat fetei manevrele de resuscitare până la sosirea salvatorilor.

Echipajele medicale SMURD și SAJ au acționat cu echipamentele speciale pentru a asigura eliberarea căilor aeriene și aplicarea manevrelor de resuscitare.

Fata a fost preluată atunci de o ambulanță, apoi de un elicopter SMURD și dusă la spital la Cluj-Napoca.

„Era blocat (jeleul – n.r.) la intrarea în trahee, practic s-a lipit de aceasta. Doar cu laringoscopul putea fi vizualizat. Era un jeleu alb cu verde, cu aroma de măr. Sunt jeleuri destul de mari, aflate în comerț prin supermarketuri, sunt foarte periculoase.

Din păcate, a fost nevoie de timp ca noi să ajungem la Geaca, timp prețios în care creierul fetiței a fost lipsit de oxigen. De aceea încurajăm pe toată lumea să-și însușească măsurile de prim ajutor. Manevra Heimlich, executată corect, ar fi putut fi salvatoare', declara atunci medicul Corina Dumitru de la Ambulanța Gherla.

Adolescenta a intrat apoi în comă profundă și a fost ţinută în viață doar de aparate. Doctorii erau rezervați în privinţa stării ei de sănătate.

Citește și: Camelia Șucu, dezvăluiri din culisele divorțului de Dan Șucu: „A fost un moment greu de gestionat. Mariajul e un compromis…’

Citește și: De ce Bianca Drăgușanu nu bea niciodată alcool: „Sunt foarte mândră de mine’. Ce probleme de sănătate are

Fata putea fi salvată cu manevra Heimlich

Creierul fetei a fost lipsit de oxigen timp de aproape jumătate de oră. Medicii spun că dacă fetei i s-ar fi aplicat corect și rapid manevra Heimlich, ea ar fi putut fi salvată.

Din păcate, nimeni din jurul fetei nu a știut să îi aplice manevra Heimlich, această manevră fiind salvatoare în majoritatea situațiilor de persoane sufocate cu alimente.

După ce s-a sunat la 112, primii care au încercat să îi acorde primul ajutor tinerei au fost cei de la cabinetul din comună, care au și început manevrele de resuscitare. Mai apoi, a ajuns la școală un echipaj SMURD, însă doar cu paramedici care, de asemenea, au putut doar continua resuscitarea, având în vedere că nici ambulanța lor nu are în dotare un laringoscop.

Cazul a fost preluat de oamenii legii. Din cauza faptului că moartea nu s-a produs din cauze naturale, polițiștii urmează să stabilească cine se face vinovat de faptul că eleva și-a pierdut viața astfel.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton