A fost creată masca ce poate ucide coronavirusul! Este eficientă chiar și după 50 de spălări la o temperatură de 60 de grade

 Oana Pantazi
.

Cercetătorii portughezi au creat recent o mască ce poate ucide coronavirusul și care, mai mult, rămâne eficientă după spălări repetate.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

În condițiile în care COVID-19 nu pare să dispară în viitorul apropiat, cercetătorii portughezi au creat o mască de protecție ce poate ucide coronavirusul. Masca, numită MOxAdTech, conține mai multe straturi textile protectoare și poate fi reutilizată chiar și după 50 de spălări, scrie mediafax.ro.

Masca are durabilitate mare și preț rezonabil

Masca e fabricată din patru materiale ce formează o barieră fizică, dar şi chimică în calea virusului Sars-Cov-2. Coronavirusul este dezactivat de substanţa prezentă în materialul măştii, susțin cercetătorii. Acea substanţă este încorporată sub forma unor nanoparticule direct în ţesătură şi, din fericire, nu dispare la spălat.

„Această mască poate dezactiva 99,70% din 200.000 de unităţi infecţioase, aplicate timp de o oră. În ceea ce priveşte durabilitatea măştii, aceasta a fost testată chiar şi după 50 de spălări la o temperatură de 60 de grade. Chiar şi după aceea îşi păstrează capacitatea, la o oră, de a dezactiva 99% din virus”, a declarat Pedro Simas, virusolog de la Institutul de Medicină Moleculară din Lisabona.

MOxAdTech a fost pusă în vânzare încă din luna aprilie, costă 10 euro, iar până acum a fost distribuită în 20 de ţări. 

Citește și: De ce nu a făcut Marcel Pavel cununia religioasă, în 28 de ani de căsnicie: „Încă nutresc sentimentul că o să facem cândva şi acest pas în fața lui Dumnezeu”/ EXCLUSIV

„Vrem să se vândă cât mai ieftin posibil”

Vestea bună este că, în curând, am putea benefica și noi de această mască de protecție creată în colaborare cu Institutul de Medicină Moleculară de la Lisabona, unde, de altfel, au fost realizate și testările.

„O vom produce probabil şi în alte culori (n.red. deocamdată este disponibilă doar pe alb și negru). Vom lansa măşti pentru copii, dar acum nu ne concentrăm să facem un articol fashion, ci mai degrabă un obiect util pentru populaţie. Vrem să se vândă cât mai ieftin posibil, în toată Europa, ca să oprească răspândirea virusului”, a spus Francisco Pimentel, directorul executiv al Sonae Fashion, firma care a fabricat produsul.

Citește și: Secretele Taniei Budi la 52 de ani! La ce trucuri de înfrumusețare apelează și ce mănâncă pentru a se menține în formă: „Mă plac mai mult acum decât în urmă cu 30 de ani”/ EXCLUSIV

Foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton